Besparen met kinderen; budget vakantie naar Disneyland Parijs

Besparen met kinderen; budget vakantie naar Disneyland Parijs

2 augustus 2018 0 Door amanda kookt
Binnenkort gaan wij op vakantie. Zoals de foto hierboven al verraad gaan wij naar Disneyland Parijs. Vorig jaar zijn wij hier voor het eerst geweest en hebben we echt drie dagen genoten maar ook nog zoveel gemist. Dit jaar dus in de herhaling om echt alle pareltjes van Disneyland te ontdekken. Aangezien een tripje Disneyland aardig in de papieren kan lopen ben ik al zeker een half jaar aan het plannen hoe dit toch een beetje binnen de perken te houden. Vandaag deel ik met jullie mijn tips voor een betaalbare vakantie naar Disneyland Parijs. 
– Afhankelijk van de duur van je verblijf kan een jaarkaart goedkoper zijn. Wij gaan acht dagen en verwachten meerdere dagen in Disneyland rond te lopen. Een dagkaart voor twee parken kost 99 euro p.p. (zonder korting). Wij hebben de Magic Plus jaarkaart genomen, die kost 259 euro p.p. je hebt deze er dus al na een kleine 2,5 dag eruit. Daarnaast is parkeren gratis met een jaarkaart wat anders 25 euro per dag kost. 
– Op de website van dlp-kaarten kun je jaarkaarten kopen met korting, deze moet je alleen op de eerste dag in Disneyland Parijs nog omwisselen voor definitieve jaarkaarten.
– Verblijf op een camping of hotel in de buurt van Disneyland Parijs. Vorig jaar sliepen wij in Disney’s Davey Crockett Ranch. Het was fantastisch en dankzij een goede aanbieding ook erg betaalbaar. Aangezien we dit jaar langer en in het hoogseizoen gaan zouden we de hoofdprijs betalen voor een weekje in een Disney Hotel (2000 euro exc maaltijden). Nu hebben wij besloten om op een camping in de buurt te slapen en betalen we 710 euro voor een week exc maaltijden. 
– Neem eigen eten en drinken mee het park in. Vorig jaar sloegen wij stijl achterover van sommige prijzen voor eten en drinken in Disneyland zelf. Vier euro voor een flesje drinken, acht a negen euro voor een hotdog, 72 euro voor een diner met een drankje. Dit jaar nemen we een kleine koeltas mee met drinken en broodjes en lekkers voor in het park. Natuurlijk zullen we ook weleens een ijsje of een andere lekkernij halen maar op deze manier blijft het betaalbaar.
– Doe boodschappen voor in het park of op de camping in omliggende dorpjes, hier zijn de boodschappen ook weer iets goedkoper dan dicht bij het park.
– Maak van tevoren duidelijke afspraken over souvenirs. Koop geen 10 souvenirs omdat je nu eenmaal in Disney bent maar haal maar een of twee souvenirs per persoon waar je ook nog wat aan hebt. Zo kocht ik vorig jaar een Stitch koffiemok, al 15 maanden heb ik hier dag in dag uit heel veel plezier van. 
– Kijk verder even goed rond bij de souvenirs. Onze jongens wouden vorig jaar een Stitch knuffel, een kleine was in verhouding behoorlijk aan de prijs terwijl een medium formaat juist weer gunstig geprijsd was. Ook viel het ons op dat bijvoorbeeld Disney potloden en pennen erg duur waren.
– Laat ook de kinderen goed nadenken over de souvenirs en niet het eerste souvenir kopen wat ze zien. 
– Mocht je kind (of jijzelf šŸ˜‰ ) een kledingstuk of accessoire voor in huis willen; in het nabij gelegen Val d’Europe is een enorme Primark met zeer uitgebreide Disney collectie.  
-Mocht je een jaarkaart hebben maak dan absoluut gebruik van de korting bij restaurants en souvenirwinkels. Korting tot 20% tikt aan.
– Download de Disneyland Parijs app. Hier kan je o.a. de wachttijden per attractie vinden. Hoe minder lang je hoeft te wachten hoe meer je uit het park kan halen. 
Tot zo ver mijn tips om redelijk budget op vakantie te kunnen naar Disneyland Parijs. Vinden jullie het leuk om te lezen hoeveel wij uiteindelijk hebben uitgegeven als wij weer terug zijn?