Besparen met kinderen; tweedehands

Besparen met kinderen; tweedehands

17 juni 2017 3 Door amanda kookt
Als moeder van twee kinderen weet ik als geen ander wat voor aanslag kinderen op je maandelijkse budget kunnen zijn. Om het allemaal toch een beetje betaalbaar te houden koop ik graag tweedehands.  Ik zoek hiervoor op Marktplaats, bepaalde Facebookgroepen en bezoek de plaatselijke kinderkleding- en speelgoed beurs. Ik let er vooral op dat alles wat ik koop schoon, heel en netjes is of op te knappen. 
Veel van wat wij hebben voor de jongens is tweedehands. Vaak omdat ik het nieuwe product veel te duur vindt maar ook omdat het beter is voor het milieu. Daarnaast weet ik van sommige dingen niet of de jongens het daadwerkelijk zo leuk vinden, waarom zou ik dan een fortuin uitgeven aan iets wat niet gebruikt gaat worden? Om een goed voorbeeld te noemen; de wobbel.  Mij leek het fantastisch voor de jongens. Helaas kon ik mijn man niet overtuigen om zoveel geld hieraan uit te geven zonder dat we wisten of het überhaupt een succes zou worden. Maanden zocht ik op Marktplaats tot ik er een had gevonden afgelopen december en nog bijna 50% goedkoper dan een nieuwe! De wobbel is vooral geliefd bij L. en die speelt er dan ook bijna dagelijks mee. En wanneer hij dat niet meer doet dan zetten wij de wobbel zelf ook weer op Marktplaats. 
Regelmatig krijg ik te horen dat ik de jongens zo leuk aankleedt. Ik zeg er dan maar niet bij dat veel van wat ze dragen tweedehands is. Natuurlijk koop ik ook nieuwe kleren voor ze maar ik vindt het een echte sport om de jongens zo leuk mogelijk voor zo weinig mogelijk te kleden. Er zijn echter wel een paar dingen die ik niet tweedehands koop; ondergoed, sokken en schoenen. Puur vanuit hygiënisch oogpunt en bij schoenen ivm de kwaliteit en hoe belangrijk het is om goede schoenen te hebben. 
Vaak post ik op mijn Instagram een mooie foto van iets wat ik tweedehands heb gekocht maar dit zijn een paar voorbeelden; 
Dit stapeltje kleding kocht ik voor totaal 7 euro op de plaatselijke kinderkleding- en speelgoedbeurs.

Deze superleuke vormenstoof van EverEarth kocht ik voor 3 euro op de plaatselijke kinderkleding-en speelgoedbeurs.

Al superlang wou ik heel graag een Tripp Trapp maar vond een compleet nieuwe simpelweg veel te duur. Na lang speuren vond ik er eentje op Marktplaats voor 35 euro. De kleur was het alleen niet dus gaf ik de stoel zelf een make-over. 
Kopen jullie weleens tweedehands? En zo ja, vanuit welk oogpunt dan vooral?