Bananen speltbrood

Bananen speltbrood

5 januari 2015 1 Door amanda kookt

Allereerst een heel gelukkig en gezond 2015 gewenst! Dat 2015 maar een jaar vol koken en bakken mag worden!

Na een hele lange pauze hoop ik dan eindelijk weer het bloggen op te pakken. Voor de kerst heb ik een super mooie Kenwood keukenmachine gekregen. Deze glimmende beauty zorgt de laatste twee weken al voor heel wat nieuwe inspiratie. En wat doe je als je al een liter zelfgemaakte smoothie in de koelkast hebt staan maar nog steeds bananen op de fruitschaal hebt liggen die echt op moeten, juist dan maak je bananenbrood. Hierbij het recept voor een overheerlijk bananen speltbrood;

Ingrediënten voor 1 brood (gemaakt in een cakeblik);

125 gr roomboter, in blokjes
250 gr speltbloem
7 gr bakpoeder
70 gr kokosbloesemsuiker
2 el bruine rijststroop (of honing)
2 bananen, grof geprakt
2 eieren, los geklopt
4 tl (blond) lijnzaad
125 gr krenten, geweekt

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in.

Zeef de speltbloem boven een kom en voeg de bakpoeder toe, even kort mixen zodat de bakpoeder goed wordt verdeeld. Voeg de boter toe en kneed tot en een kruimeldeeg ontstaat. Roer de overige ingrediënten door het deeg en roer nog even goed door zodat alle ingrediënten goed gemixt zijn er een beslag ontstaat.

Verdeel het beslag in het cakeblik en bak in ongeveer 80 minuten gaar. Zorg dat er een metalen pin schoon uit komt.

Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens helemaal op een rooster.