Lasagne uit de voorraadkast

Lasagne uit de voorraadkast

7 mei 2014 1 Door amanda kookt

Gisteren was het de eerste dag van mijn voorraadkast challenge. Ik maakte veel op en daardoor was het een zeer geslaagde eerste dag van de challenge. Ik gebruikte een pakje lasagna mix, iets wat ik al enige tijd niet meer gebruik maar doordat het in de voorraadkast stond nu toch echt eens gebruikt moest gaan worden. Ik maakte een volkoren lasagne tjokvol groenten.

Voor mijn volkoren lasagna van gisteravond;
500 gr rundergehakt
1 zakje mix voor lasagne
volkoren lasagne bladeren
500 ml volle melk
390 gr gezeefde tomaten
1 grote ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesneden
2 paprika’s, in blokjes gesneden
1 paprika, in ringen gesneden
1 (gele) courgette, in halve plakjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
12 champignons, in plakjes gesneden
12 cherry tomaatjes, gehalveerd
klein bakje geraspte kaas
mozzarella kaas, geraspt of kleine bolletjes gehalveerd
zout en peper, naar smaak

Zorg dat bovenstaande ingrediënten klaar staan zoals beschreven. Rul het rundergehakt met de ui en knoflook tot het gehakt gaar is, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de (gele) courgette, bleekselderij, in blokjes gesneden paprika en de champignons toe. Bak kort mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Meng de melk met het zakje lasagne mix en voeg aan het gehakt groentenmengsel toe. Bouw vervolgens in een ovenschaal de lasagne op door afwisselend saus en lasagne bladeren op te stapelen, eindig met een laag saus. Bestrooi de laag saus met de geraspte kaas. Garneer de lasagne met de paprika ringen, gehalveerde cherry tomaatjes en de mozzarella. Zet de ovenschaal zo’n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer de lasagne met een salade en/of rauwkost.